vacatures in de participatieraad

Wilt u een waardevolle bijdrage leveren aan onze gemeente? 

Word lid van de participatieraad sociaal domein!

‘Er zijn voor de inwoners van Losser, luisteren naar wat zij nodig hebben en dat betrekken bij de besluitvorming. Dat geeft een voldaan gevoel!’ – Harry Stopel, voorzitter participatieraad. 

Gevraagd en ongevraagd advies geven over beleidsvraagstukken in het sociaal domein. Dat is wat de participatieraad voor de gemeente Losser doet. De raad is een onafhankelijke adviesraad voor het college van de gemeente Losser. Zij buigen zich over vraagstukken rond thema’s zoals zorg, welzijn, gezondheidszorg, werk en inkomen, sport en cultuur. 

De participatieraad

De participatieraad bestaat uit vijf vrijwilligers uit de verschillende dorpskernen van gemeente Losser. De leden zijn Irma Davina, Anne Dierselhuis, Jos Westerveld, Robert Olde Heuvel en Rob Swennenhuis. Ze hebben allemaal een andere achtergrond. En komen eens per maand bij elkaar op verschillende locaties in de gemeente Losser.  ‘Als inwoner in de participatieraad actief deelnemen en invloed hebben op de kwaliteit van gemeentelijk beleid. Dat is pakkend en meer dan de moeite waard.’ Zegt Harry Stopel. 

‘Als participatieraad zijn wij hét aanspreekpunt van een dorp, wijk, organisatie of vereniging.’ Vertelt Rob Swennenhuis. ‘We bekijken goed wat er in de samenleving speelt. Dit nemen we mee in ons advies aan het college.’ Op die manier leveren de leden van de participatieraad een enorm waardevolle bijdrage aan onze gemeente. ‘Voorstellen van de participatieraad in het gemeentelijk beleid terugzien geeft voldoening. Wij doen ertoe.’ Zegt Jos Westerveld.  

Nieuwe leden gezocht

De participatieraad is op zoek naar nieuwe leden om de raad te versterken. 

  • Heeft u affiniteit met– of ervaring binnen het sociaal domein? Bijvoorbeeld vanuit (eerder) werk?
  • Wilt u een waardevolle bijdrage leveren aan onze gemeente? 
  • Vindt u het leuk om beleidsvraagstukken te analyseren en hier uw mening over te geven? 
  • Staat u middenin de samenleving en weet u goed wat er speelt in uw dorp of buurt? 

Dan horen wij graag van u!

Meld u aan voor de participatieraad door een mail te sturen naar Harry Stopel, voorzitter, via 

participatieraadlosser@gmail.com of 06-22941855

Voor meer informatie kunt u via deze link een film bekijken. https://we.tl/t-nXUYWVWbGn

Leden van de participatieraad moeten woonachtig zijn in de gemeente Losser en geen deel uitmaken van een professionele organisatie die actief is binnen het sociaal domein van de gemeente Losser